Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

«Κε-σαν …στο σπίτι σου»



Διαδικτυακή πλατφόρμα Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια


Αυτήν την περίοδο βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τη χώρα μας αλλά και όλες τις χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου να λαμβάνουν διαρκώς μέτρα με στόχο τον περιορισμό του ιού. Καθημερινά, οι επιστήμονες μας υπενθυμίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για εμάς όσο και για τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνονται, η σπουδαιότερη είναι αυτές τις ημέρες να παραμείνουμε σπίτια μας. Ο έλεγχος της διασποράς είναι πάρα πολύ σημαντικός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμάμε. Αυτό, εξάλλου, μας προτρέπει επίσημα και το Υπουργείο Υγείας, θεωρώντας ότι είναι το αποτελεσματικότερο μέτρο περιορισμού της πανδημίας.
Τι κάνουμε όμως στο σπίτι; Περισσότερος χρόνος με τον εαυτό μας, το/τη σύντροφό μας, την οικογένειά μας. Διάβασμα, μουσική, ταινίες, σειρές, παιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές με τα μικρά παιδιά…
Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα:

«Κε-σαν …στο σπίτι σου» https://kesanstospitisou.wordpress.com/ 

Μια πλατφόρμα μέσα στην οποία υπάρχουν προτάσεις έγκυρης ενημέρωσης για τον Covid-19 και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Εκπομπές, Κινηματογράφος, Παραστάσεις, Θέατρο, Μουσεία, Εικαστικά, Βιβλία, Παραμύθια.
Κάθε ενότητα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέο υλικό και προτάσεις, που βρίσκουμε από Φορείς, Ομάδες, αλλά και μεμονωμένα άτομα της Τέχνης και του Πολιτισμού, με στόχο να κάνουμε το χρόνο παραμονής σας στο σπίτι πιο ευχάριστο.
Γιατί η έγκυρη ενημέρωση και η ψυχαγωγία είναι πολύ σημαντική για τον καθέναν από εμάς, ιδιαίτερα μάλιστα όταν βιώνουμε μια κατάσταση έντονου άγχους και ανασφάλειας, όπως στις μέρες μας.

Με εκτίμηση,
Η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕΣΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου